Rastemo i slavimo zajedno

U petak, 15.12.2017, u prostorijama restorana naše nove zgrade svečano smo obilježili 39 godina uspješnog postojanja i poslovanja našeg kolektiva. Za tu priliku organizovan je tradicionalni svečani doručak za radnike, a za penzionere i porodice preminulih i poginulih radnika upriličen je prijem i zakuska. Tom prilikom prisutnima se obratio Izudin Neimarlija,  izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja.

„Zahvaljujem se svima na dolasku i čestitam vam 15. decembar, Dan Tvornice cementa Kakanj.  Ove godine slavimo 39. rođendan, a mnogi od vas su ovdje bili od prvog dana i uspješno ugradili sav svoj život u rad Tvornice cementa Kakanj. Sa cementarom ste uključujući i mene odrasli, školovali se, podigli porodice, dobili djecu i unuke i uspješno završili svoj radni vijek. Trideset devet godina je jako kratak, ali i jako dug period, ako uzmete u obzir da ste tu zaradili svoju penziju,“ rekao je Neimarlija.  

Uprava Tvornice cementa Kakanj i ove je godine svim zaposlenicima, bivšim uposlenicima i porodicama poginulih i preminulih radnika dodijelila prigodne poklone kao i novčane jubilarne nagrade.

Ovakav način druženja i podrške penzionerima pozitivno je ocijenio i Muris Murtić koji je penziju zaradio kao vozač u TCK.

 „Radio sam u ovoj firmi 40 godina. Zaista sam zahvalan prvo Bogu, a potom firmi, njenom menadžmentu i svim uposlenicima koji su zajedno sa mnom radili u ovoj divnoj kompaniji. Rođendan naše firme je sjajan povod da se svi okupimo, porazgovaramo i družimo u lijepoj atmosferi u ovoj novoj upravnoj zgradi. Ova kompanija je jedna od rijetkih koja vodi računa o svojim bivšim radnicima, jer nas svake godine prijatno iznenade novčanim nagradama, kao i prigodnim poklonima, ali prije svega i ovim divnim druženjem kroz koje saznamo kako danas firma posluje, koje su to novosti u proizvodnom procesu i slično,“  rekao je Murtić.

Neimarlija je također upoznao bivše radnike o poslovnim aktivnostima kompanije te istakao da je ova godina u poslovnom smislu bila uspješnija nego prethodna, te da je prodaja u odnosu na prošlu godinu porasla za oko 10%, što je praćeno odgovarajućim finansijskim rezultatom. Godinu je obilježila i izgradnja nove upravne zgrade u kojoj se sada nalazi kompletna administracija, a svih sedam starih baraka je srušeno. Direktor Neimarlija je također istakao da kompanija nastavlja sa investiranjem tako da se počinju graditi dva nova silosa cementa, te je planiran nastavak investiranja u prilagodbu postrojenja za korištenje alternativnih goriva u cilju smanjenja potrošnje fosilnih goriva koja su glavni uzročnik klimatskih promjena. 

Emina Dedić

Stručnjak za komunikacije i CSR

Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj Selima ef. Merdanovića 146
72240 Kakanj
Bosna i Hercegovina

Obraćanje direktora Neimarlije.

Dan TCK 2017..

Dan TCK 2017..

Dan TCK 2017..

Dan TCK 2017..

Dan TCK 2017..